Hotel Jelka


Več informacij o hotelu lahko dobite na tej povezavi: http://www.hoteljelka.si/collage_jelka_web

Hotel Jelka se nahaja na sončni jasi na planoti Pokljuka.
S svojo bogato ponudbo prenovljenih prostorov, dobre hrane, možnosti druženja, svežega zraka, sonca in raznih aktivnosti v naravi vam omogoča počitnice, kjer se lahko zabavate, rekreirate ali pa le v miru spočijete.

Ponudba hotela temelji na individualnem odnosu do gostov. Primeren je tako za družine z majhnimi otroci, kot tudi za športnike ter poslovne in seminarske goste. Popoln je za ljubitelje naravnega in zdravega življenja. Najpopularnejši sezoni sta poletje in zima; poletje, jesen in pomlad so primerni za daljša pohajkovanja, kolesarjenje in sončanje na naši prenovljeni terasi. Zima je odlična za smučanje, sankanje in sprehode po snegu. Če vam je ljubše biti na toplem tudi pozimi, si lahko privoščite savno ali počitek ob kaminu. Omenimo naj še možnost nabiranja gob. Ta dejavnost je na Pokljuki zelo popularna.

Hotel Jelka na  Pokljuki s  kategorijo 4* ima 40 ležišč (dodatno 20 pomožnih). Nudi vse vsebine, ki jih kategorija zahteva (savne- finska, infra, bazen za knajpanje nog, ledena soba, fitnes, dnevni prostor s kaminom, restavracija, klubska soba z odprtim kaminom, garderoba, shramba za smuči…). Zunaj je na voljo košarkarsko igrišče, ki se pozimi spremeni v drsališče.

Površina: 1160,40 m2
Sobe: 20 sob
Kategorija: 4*
Restavracija: 80 do 100 sedežev
Terasa: do 250 sedežev

Pokljuka ostaja ena najprivlačnejših planot Triglavskega narodnega parka.  Največjo naravno znamenitost predstavljajo visoki smrekovi gozdovi, ki dajejo pokljuški planoti prav poseben čar. Na Pokljuki je ohranjen tudi edini pragozd s Pokljuškim barjem v osrednji Evropi. Številne možnosti za šport in rekreacijo (pohodništvo, kolesarjenje, konjeništvo, tek na smučeh…), daleč stran od mestnega vrveža, danes privabljajo mnoge turiste, ki pa so bili do sedaj v glavnem le enodnevni gosti, saj ponudbe nastanitvenih kapacitet do pred dveh let ni bilo.

Pokljuka je zaradi svojih naravnih znamenitosti zanimiva skoraj celo leto. Poleg zimske sezone (tek na smučeh, sankanje, pohodništvo) sta zelo privlačna tudi poletje (planinarjenje, sprehodi, nabiranje gozdnih sadežev, kolesarstvo, treningi) in jesen (gobarjenje, pohodništvo, kolesarjenje, suhi treningi). S svojo lego omogoča odmik od dnevnega vrveža, kar je zanimivo za poslovne in seminarske goste.